KSČM tvrdě odmítá rozhodnutí vedení pošty o privatizaci nákladní dopravy nad 3,5 tuny

Lídři kandidátek pro sněmovní volby z Moravskoslezského kraje debatovali o fungování České pošty. Protest zaměstnanců dle svých slov chápou, v diskuzi se přeli o budoucí směřování pošty, přičemž většina jich odmítla privatizaci státního podniku. Debaty se účastnili Lukáš Černohorský (PirátiSTAN), Jiří Komárek (PŘÍSAHA), Leo Luzar (KSČM), Tomio Okamura (SPD), Zbyněk Stanjura (SPOLU), Ivo Vondrák (ANO) a Lubomír Zaorálek (ČSSD).

KSČM tvrdě odmítá rozhodnutí vedení pošty o privatizaci nákladní dopravy nad 3,5 tuny. Zaměstnanci dle Luzara měli oprávněnou obavu, že jde o první krok k likvidaci pošty. „Sněmovna to řešit nechtěla, proto chápu demonstraci, kterou zaměstnanci udělali,“ doplňuje politik. Upozornil také, že Evropská komise, která poštu vyšetřuje, už umožnila uvolnit zablokované peníze, ministerstvo financí ale odmítá tak učinit. Luzar také podotkl, že samotné stížnosti ke Komisi podávaly na poštu její konkurenti na trhu, kteří zároveň v odborném týmu radí ministrovi průmyslu a obchodu, „jak by měl poštu potrápit“.

Celou debatu si můžete pustit na České televizi zpětně – https://www.ceskatelevize.cz/porady/14311626553-volby-2021/221411033330929/


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.Povinná pole jsou označena hvězdičkou.